Släppdatumet är 23 april. Men redan nu tjuvsläpper Den svenska björnstammen sitt nya album "I förhållande till" – baklänges på Spotify.

För två år sedan var Den svenska björnstammen en snackis. Varenda kotte i Sverige kunde i princip hela texten till ”Vart jag mig i världen vänder”, komplett med matchande armrörelser. Tonåringarna skrek sig hesa till ”Svalkar vinden”. De svenska festivalerna satte de höghoppande grabbarna från Norrköping på scen och nykomlingarna gjorde succé på sin vida nationella turné. Jag menar: De var ÖVERALLT.

Efter att ha varit tillbaka i studion en längre tid tjuvsläppte Den svenska björnstammen nyss sitt andra album ”I förhållande till”. Baklänges på Spotify.

Har gnistan kvar

Det märks att grabbgänget har gnistan kvar. De går ut starkt. Hela albumet har precis samma kraft som tidigare verk – ärlig och intelligent pop med fräna trummor och trallvänlig pojkkör i bakgrunden. De gör helt enkelt det de är bäst på: att sprida glädjekänslor oavsett vad låtarna handlar om.

Till och med när de återupplivar minnen från Bolibompas absolut tråkigaste del – ”Dagens visa” – i introt till ”Världen Fattar Fel”. Och avslutar albumet med ljudet av svenskt sommarregn. Det är en lyssningsupplevelse. Det finns djup, ångest, glädje, allsång och en och annan framtida radioplåga.

Med ännu en turné på gång kan man inte annat än hoppas på en repris av 2012. Med björnansiktet på varannan t-shirt och gungande festivalscener. Den 23 april är det officiella albumsläppet, förmodligen framlänges den här gången.

Men om du inte kan vänta: skriv in ”nemmatsnröjb” i Spotifys sökfält.

Alltså: nemmatsnröjB – llit ednallåhröf I