Först Popaganda, sen höst. Så brukar det heta. I helgen är det dags. Och nog finns det saker att längta till på årets sista riktiga festival.

Fredagen är lite av en internationell hyllning. Trots att det inte sker några större krockar på de två scenerna finns det ett par tider att hålla ett extra öga på.

Klockan 16.00 anländer ett energipiller som fyller stora scenen med fransk discopop. Yelle utlovar en svettig show och ett träningspass som kallas duga. Popaganda själva rekommenderar ett dopp i polen efteråt för avkylning.

Klockan 18.45 intar Twin Shadow den lilla scenen och bjuder på soundtracket till ditt liv om du hade varit tonåring på 80-talet. Det återstår att se om de svajiga syntarna kommer fånga publiken eller inte.

Ett av de mest efterlängtade banden (baserat på en undersökning hos min närmaste kompiskrets) verkar vara London Grammar som gör sin första Sverigespelning nu i helgen. Klockan 19.45 klingar det ut vemodig elektronisk pop från stora scen, och det brittiska skönsjungande bandet förväntas få tändare slängda i luften och en unisont svingande publik.

Men ack! Var kommer indiepopen? Jo. The Pains Of Being Pure At Heart värmer alla arma pophjärtan och kliver upp på den lilla scenen klockan 20.45. En perfekt uppvärmning till kvällens huvudakt Lilly Allen (21.45), som knappast behöver någon introduktion. Vad jag längtar mest till? Att höra ”Hard out here” och se hela Eriksdalsbadet dansa loss till den attitydstinnaste spelningen i sommar.

Lördagen håller en lite svenskare linje, men kvalitén går knappast att hacka på. Förutom den uppenbara popeliten i form av Veronica Maggio, First Aid Kit och Icona Pop bör man också kolla in Say Lou Lou för härliga beats och vacker sång. Men innan dess bör man bege sig till den stora scenen klockan 14.45 då Vit Päls kommer att göra sin sista spelning någonsin. De tackar för sig efter tio år som band. En spelning man inte får missa.

Efter det vemodiga farvälet går det dock bra att återhämta sig med lite punkpop från Hurula som lirar på den lilla scenen klockan 17.00. Efter deras legendariska spelning på Stay Out West – där de sades skriva svensk punkhistoria – ligger förhoppningarna på topp. Senare, vid klockan 20.30 går Kindness upp på den lilla scenen som näst sista akt. Han är en av två internationella artister på lördagen och hans liveframträdande sägs vara något spektakulärt.

På festivaler är det ju inte bara artister som man längtar efter, utan också saker och människor runt omkring hela spektaklet. På Popaganda finns det en del som man kan förvänta sig:

1. Hipsters
. PK, moderiktiga och helt med i vad som är coolt att lyssna på. Hipstern är det mest väntade folkslaget att identifiera på festivalen.

2. Efterfesterna
. Kvällarna kommer inte att ta slut redan klockan 23.00. Popaganda har bokat ett helt otroligt efterfestchema med artister som Kate Boy, Amason, Beatrice Eli och Dante.

3. Dans dans dans!
 Sommarens sista suck går inte att vänta ut stillaståendes i ett hörn. Till bra musik ska det dansas. Punkt.