Få den bästa kollen på dagens spelschema.

Varje dag under Way Out West listar Devotion tio akter du inte bör missa.

Seasick Steve / 15.00 / FLAMINGO
Jag tror generellt sett att vi behöver mer blues i våra liv. Det kan Seasick Steve hjälpa oss med i dag. Steven Gene Wold, som han egentligen heter, har levt. Redan som fjortonåring lämnade han sitt barndomshem och har sedan dess fått beta av livets alla sidor. Och det hörs i musiken. Inte minst i låten ”Started out with nothin”, en gungande bluesrockpärla som tar dig direkt från Slottsskogen till en gisten veranda i Kalifornien.

Elliphant / 17.15 / LINNÉ
Ellinor Olovsdotter är nominerad till P3 Guld 2014 som årets nykomling och tidigare i sommar spelade hon på #KENTFEST på Gärdet i Stockholm. Kort sagt: Det går bra nu för Elliphant, som är hennes artistnamn. I Elliphants musik går att finna både reggae, elektro, dancehall och dupstep. En mångfacetterad musikaliska människa som även sägs ha en vass liveshow.

Neutral Milk Hotel / 18.20 / AZALEA
Äntligen. Mer 90-talsnostalgi. Debuten ”On avery island” kom 1996, men det var uppföljaren ”In the aeroplane over the sea” som två år senare skulle lyfta bandet till kultstatus. Men det var också det sista som hände. Sedan dess har bandet inte funnits. Till nu. Bered väg för härlig tillbakablickande indierock i Slottsskogen.

Veronica Maggio / 19.30 / FLAMINGO
Kan dagens minst otippade vara att Håkan Hellström gör ett guest appearance på låten ”Hela huset”, precis som på Bråvalla tidigare i sommar? Kanske. Vi kan bara invänta publikljudet (och smarttelefonskärmarna) som kommer att flyga upp och explodera i sommarnatten om detta skulle hända. Maggio då? Gång på gång har hon visat vilken fantastisk artist hon är. Både i sina låtar och på scenen. Finns inget som talar för att inte även denna kväll kommer att bli magisk.

Annika Norlin / 20.40 / LINNÉ
En fantastisk fin bokning. Inte bara för att Annika är Annika, utan för att spelningen är hennes enda i år. Enligt rapporterna kommer vi att få höra hennes kännbara indiepop från samtliga tidigare skivor, men även nya låtar från kommande albumet ”The fox, the hunter and Hello Saferide” som släpps i september. Spännande. Till Way Out West säger Annika själv:

– 2007 spelade jag separata spelningar på Way Out West med både Hello Saferide och Säkert! Det var det mest förvirrande jag gjort. Jag svor att aldrig göra det igen. Men på sista tiden har jag mer och mer känt att mina bägge projekt börjat gå in i varandra, så det känns fint att få låta alla gamla låtar få möta de helt nya.

Robyn & Röyksopp / 21.50 / FLAMINGO
Robyn slutar aldrig att överraska med intressanta samarbeten. Det med norska Röyksopp är inget undantag. Deras superhit ”Do it again” har redan erövrat världen. Nu är det dags för artisterna själva att ställa sig på en scen för första gången tillsammans. När storstadselectro och electronicapop möts uppstår ljuv dansmusik.

Real Estate / 01.15 / PUSTERVIK STORA SCEN
Skivan ”Days” från 2011 är fantastisk. Men det visste ni ju redan. Indiekillarna från New Jersey är ett strålande band som spelar strålande, böljande indiepop. Melodier att sluta sina ögon och le till. Det här är första gången som Real Estate återvänder till Sverige sedan 2011. På tiden.

Zhala / 01.30 / GBG FILM STUDIO 1
Jag säger bara en sak: ”Prophet”.

Anders Wendin / 02.00 / RONDO
Anders! Din senaste skiva, där du sjunger helt på svenska för första gången, blev ju superbra. Nu vill vi höra dig framföra allt live. Och det får vi i kväll. På Rondos heltäckningsmatta. Du spelar sent, Anders, så lämna lampan på.

Seinabo Sey / 02.30 / GBG FILM STUDIO 1
Apropå att spela sent. Ingen har väl lyckats undgå superhitten ”Younger”. Som ett soundtrack till 2014. Det får vi tacka Seinabo Sey för. I sommar gör hon enbart en spelning. Och det blir på Stay Out West.

@christian_ploog